„GONDOLJUK ÚJRA KÖZÖSSÉGI TEREINKET”

Kedvezményezett: KDRIÜ Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.
Projekt azonosító: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00434
Projekt címe: „Gondoljuk újra közösségi tereinket”
Megítélt támogatás: 5.480.000 Ft

 

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Székesfehérvár közösségi szolgáltatásainak igénybe vevői köre az elmúlt évtizedben folyamatos nőtt. A városi infrastruktúra és szolgáltatások folyamatos fejlesztési igénye mellett, a lakóhelyi jóllét és a város népességmegtartó képességének növelése is számos kihívást jelent a helyi közösség számára. A közlekedés, a területhasználat vagy az elővárosi fejlődés mellett a helyi közösség építésében fontos közösségi terek funkcionális fejlesztése, illetve a korábbi – használaton kívüli – ipari és kereskedelmi területek közösségi tér funkciójú átalakítása meghatározó jelentőségű. A jelenlegi településfejlesztési irányok viszont elsősorban a lakó- és munkahely funkciók irányában, profit orientált megközelítésben kínálnak hasznosítási alternatívát.

Ebből kiindulva jelen projekt célja Székesfehérvár nyilvános közösségi tereinek funkcionális fejlesztése és megújítása a helyi lakosság igényeinek figyelembe vételével, illetve a fiatalok aktív bevonásával.

A helyi identitást, a város élhetőségét jelentősen meghatározó, a funkciójukban is helyi igényekhez alakított közösségi terek kialakításában kiemelt szerepe van a kulturális- és kreatív ipar helyi szereplőinek, valamint a városi fiatalok meghatározó közösségeinek. Ezért a projekt erre építve kívánja tevékenységeit megvalósítani.

 

Kontaktszemély neve, elérhetősége:

Baráth Gabriella
tanácsadó
gbarath@kdriu.hu
www.kdriu.hu
skype: barathgabi
mobile: +36209172741

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vissza a projektekhez