„MESÉLŐ HÁZAK - AUDIOVIZUÁLIS TÉRÉLMÉNYEK, HANGZÓ UTCAI MÚZEUM - AVAGY A HELYI TÁRSADALMI, KÖZÖSSÉGI INNOVATIVITÁS FEJLESZTÉSE”

Kedvezményezett: "SZÍN- TÉR"/Színjátszó-Versmondó/ Egyesület
Projekt azonosító:  TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00453  
Projekt címe: „Mesélő házak - audiovizuális térélmények, hangzó utcai múzeum - avagy a helyi társadalmi, közösségi innovativitás fejlesztése a művészet és közösségfejlesztés eszközeivel”
Megítélt támogatás: 20.000.000 Ft

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A program egy közösségi – kutatás fejlesztésre épülő igazi társadalmi innováció, amelynek előzményei azok a kulturális és közösségi innovációink, amelyek továbbfejlesztésért kiáltanak az okos városok, élményszerző kulturális programok, többgenerációs együttműködések igényeinek korában.

Lényege: Olyan „élő utcai múzeumhatású”, eddig –talán a világon is - egyedülálló audio-vizuális térélmény fejlesztése, amelynek segítségével a városban élők, betelepülők, és a városba látogatók is érzékelhetik a történelmi históriákat rejtő házak „leheletét”. 

A létrejövő tartalom egy létező okostelefonos épületfelismerő alkalmazással vehető igénybe, bárki számára, ingyenesen. Az alkalmazott módszertan minden elemében, moduljában kiváló városi kohézió-erősítő, közösségfejlesztő, önkéntes munkát involváló program. A létrejövő tartalmak mellett kiemelendő a projekt tudományos eredménye is, amely egy ún. közösségi kutatás –fejlesztés, mint társadalmi innováció.

Módszertanában, a megvalósítás módjában pedig igazi közösségformáló programok sorozata.

 

Kontaktszemély neve, elérhetősége:

Nagy Judit 
+36 20/9491173

 

 

 Vissza a projektekhez